Letalske.com

Eko-hostli

Eko-hostli

Hostelling International, Washington DC, ZDA

Hostel se nahaja samo osem ulic stran od Bele hiše in je eden izmed najbolj „zelenih" hostlov v Severni Ameriki, saj si prizadeva biti pozitivna sila na področju okoljskih zadev. Vsako nadstropje ima svoj reciklažni center, kjer se promovira ločevanje aluminija, stekla, papirja in plastike. Ampak to še ni vse, papir ki ga uporabljajo na recepciji je 100 % recikliran, kompaktne fluorescentne žarnice se uporablja v celem mestu, hostel pa prav tako uporablja ekološki detergent za pomivanje posode. Enkrat na mesec predvajajo tudi različne dokumentarce na temo ekologije. Če imaš občutek, da v Beli hiši ne naredijo dovolj za okolje in če hočeš prispevati k lepšemu okolju, je ta hostel vsekakor primeren zate.

Gyreum, Sligo, Irska

Hostel je zasidran globoko na irskem podeželju ter uporablja sončno in veterno energijo za svoje delovanje. Prav tako je izdelan iz obnovljivih virov, vključno z „živo streho" ter ovčjo volno, ki jo uporabljajo v izolacijske namene. Hostel je oblikovan tako, da se pooseblja z naravo, struktura pa se zliva s poletnimi jutranjimi zarjami in mrakom ter zimskim solsticijem, ko žarki svetlobe vstopajo na osrednji hodnik hostla.

Mellow Eco-Hostel Barcelona- FeetUp Hostels, Barcelona, Spain

Mellow Eco-Hostel Barcelona je vrhunski ekološki hostel, oddaljen samo 20 minut od centra Barcelone. Da bi zmanjšali negativni vpliv na okolje, uporabljajo obnovljive vire energije, in sicer vodo, katero se uporablja za tuširanje, segrevajo s pomočjo solarnih celic. Poleg tega imajo tudi druge „zelene" značilnosti, in sicer promovirajo ločevanje odpadkov ter uporabljajo biorazgradljive produkte in varčne žarnice.

Hostel One66, Singapur

V samem srcu Singapurja lahko preživiš nekaj dni v hostlu, katerega napis je narejen iz zavrženih PVC vrat in igralne podlage. Tudi vse ostalo v hostlu je reciklirano in uporabljeno v popolnoma eko namene.

Reykjavik City Hostel, Reykyjavik, Islandija

Ta hostel je večkrat nagrajen za kvaliteto in ponudbo. Lociran je poleg enega izmed geotermalnih mestnih bazenov. Hostel promovira varčevanje z energijo, ter nadpovprečno reciklažo – hkrati pa ponuja hiter dostop do interneta, pralnico in popolnoma opremljeno kuhinjo.« nazaj

Spremljajte Letalske.com

Nakup letalske vozovnice pri nas

  • Najnižje cene letalskih kart
  • Stalno sveže ponudbe destinacij
  • Preprosta in hitra rezervacija
  • Prijazna podpora
  • Pomoč pri spremembah in odpovedih

Izbrane top ponudbe

  • Južna Afrika 698
  • Tajska 557
  • Abu Dhabi 172

Letalski prevozniki